Det gick vägen, hoppas jag.
Småkakorna eller pajerna blev lite mäktiga , men väldigt goda
Jag använde muffins- och bullformar, men egentligen tror jag det blir bäst med engångs aluminiumformar.
Jordnöt-och chokladpaj.
Pajdeg
2,5 dl vetemjöl
75g smör
0,75-1 dl Kesella
Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Blanda i Kesella och sno ihop till en smidig deg.
Låt vila i kylen 20-30 min.Under tiden sätt på ugnen 225C.
Forma små bollar och platta ut i formarna |
Grädda pajskalen en stund till dem fått färg.
Låt svalna och stelna.
Förbered Jordnötssmöret, smält i vattenbad.
Häll försiktigt i jordnötssås inte för mycket, tänk på att du ska få plats med hasselnötskräm sedan.
Låt svalna i frysen. Under tiden förbereder du vattenbadet för hasselnötskrämen.
När Jordnötssåsen har stelnat, häll försiktigt över hasselnötskräm. Låt sedan svalna i frysen.
Ta fram och njut till kaffet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar