Pin it

22 december 2015

Smått och gott

Ibland har man den där gnagande känslan i magen att man går runt och är sugen på något, men man vet inte vad.
Man smågluttar i skåpen, ratar det mesta.

Men det finns gott man kan slänga ihop rätt snabbt om man har ingredienser hemma, det är ju ett måste.

Lite tips som jag bara kom för mig att göra i helgen.

Apelsinklyftor med choklad.

En Apelsin
Lite mörk blockchoklad
Bakplåtspapper

Skala apelsinen och fördela klyftorna.
Smält blockchokladen i ett vattenbad.

Doppa apelsinklyftorna i chokladen antingen hela klyftan eller bara halva.
Lägg klyftan på ett bakplåtspapper för att stelna.
När chokladen stelnat är det bara att servera.

Filodegrullar med fetaost

Filodeg
Fetaost
Ev.spenat
bakplåtspapper
olivolja
Ugn, varmluft 225º i ca 10-15 min.

Ta fram filodeg och ta två ark som sedan delas på mitten.
Lägg smulad fetaost i filodegen och rulla sedan till små rulader.
Lägg på bakplåtspapper.
Pensla med olivolja och sedan in i ugnen.


Ät gärna varma men fungerar även kalla.
Går utmärkt att spara och värma upp lite i micron.

Passar även som tilltugg till lite vin.
Jag brukar ibland även blanda spenat och fetaost som fyllning.