Köpte Västeråsgurka att lägga in. Var tvungen att göra en saltgurka sats igen.
Nu skivade jag bara gurkan.
Jag gör lagen x2 då det går åt mer än vad man tror.
Vad behöver man?
Västeråsgurka
Vinbärsblad
Dillkronor
Eventuellt röd paprika
Lag
1l vatten
2msk ättiksprit 12%
1dl salt
Koka upp lagen så att all salt löses upp.
Låt svalna.
Tvätta gurkorna och skiva.
Skär lite röd paprika.
Skölj dill och vinbärsblad.
Lägg i blad och dill i en glasburk, varva med gurka och lägg i någon paprika bit.
Fyll burken.
Häll upp den kalla lagen ända upp så att gurkorna täcks.
Förslut burken och låt gurkorna vila minst 3 dagar.
Kan lagras max 3
månader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar