Pin it

3 oktober 2018

Chokladkaka, Caramel crunch brownies

Jag hittade detta läckra recept i en kokbok som heter " Just Sweet, Manuelas sötsaker" 
av Manuela Kjeilen.
Det var lite bökigt att göra kakan då det var många moment.  Kakan ska svalna mellan alla lager.

Först ska man smälta blockchoklad och smör i ett vattenbad, sedan ska man hälla i både socker och muscovadosocker.
När allt är smält och är en fin smet ska resten i.
Ägg, mjöl, salt kakaopulver och vaniljextrakt. Vispa & rör om.
Häll över i en form med höga kanter och som är klädd med bakplåtspapper. 

Nu ska detta in i ugnen ca 40 min  150ºC, ta ut kakan när den är genomgräddad och låt svalna.




Sedan är det dags för mellan smeten, caramel crunch
Nu ska socker och vatten kokas tills det karameliseras, rör och rör.
Sedan ska frön från vaniljstång i smeten, grädde och smör.
Rör om.
Häll i Rice crispis flingor i smeten och rör om, blanda väl. Häll sedan över smeten ovanpå den färdigbakta kakbotten.
Låt svalna.



Nu ska det göras ganache.
Häll i grädde i en kastrull och lägg i blockchoklad.
Rör om och låt smälta.
När ganachen är klar smet över den över karameliseringen och låt nu svalna och stelna.






Kakan är nu klar att förtäras.
Ta ut kaka ur formen och skär upp i bitar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar